Fostul manager al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu Rusescu” Florin Brezan, fosta şefă a biroului achiziţii, purtătorul de cuvânt al instituţiei şi o firmă la care acesta din urmă este acţionar au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte legate de abuz în serviciu. Purtătorul de cuvânt, Bogdan Ştefănescu, i-a fi determinat pe ceilalţi inculpaţi să avizeze documente pe baza cărora au fost semnate contracte cu firma la care el era acţionar, cauzând un prejudiciu de peste 1,1 milioane de lei institutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Florin Nicolaie Brezan, la data faptelor director medical (2018-2021), ulterior manager (2022) al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (şase acte materiale), Monica Mihaela Lesne, la data faptelor şefă birou achiziţii în cadrul instituţiei publice, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (trei acte materiale), Bogdan Ioan Ştefănescu, în prezent şi la data faptelor purtător de cuvânt al instituţiei publice menţionate şi asociat al SC Media Strategy & Conferences SRL, pentru instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (şase acte materiale), şi SC Media Strategy & Conferences SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (şase acte materiale)

”În perioada octombrie 2018 - mai 2022, inculpatul Ştefănescu Bogdan-Ioan, purtător de cuvânt al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, dar şi acţionar al SC Media Strategy & Conferences S.R.L., i-ar fi determinat pe directorul medical, ulterior managerul institutului, Brezan Florin şi pe şefa biroului achiziţii, Lesne Monica Mihaela, ambii coinculpaţi în cauză, să întocmească/avizeze/semneze, cu încălcarea legislaţiei primare (OG nr. 119/1999 şi Legea nr. 98/2016 ) o serie de documente pe baza cărora s-au încheiat şase contracte între institut şi firma la care era acţionar era purtătorul de cuvânt al aceluiaşi institut”, arată DNA; marţi, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în calitate de firmă prestatoare, SC Media Strategy & Conferences SRL nu ar fi avut capacitate profesională să onoreze serviciile contractate, respectiv ”Servicii de organizare evenimente/conferinţe” şi ”Servicii de promovare şi publicitate”.

Astfel, s-ar fi produs un prejudiciu de 1.107.512 lei în dauna Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, suma respectivă reprezentând folos necuvenit pentru inculpata SC Media Strategy & Conferences SRL.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu Rusescu” a comunicat că se constituie parte civilă.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor tuturor inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.