Fostul director general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române Victor Sandu a fost trimis în judecată pentru luare de mită de către procurorii DNA. El este acuzat că ar fi primit 4,8 milioane de lei pentru alocarea de fonduri necesare executării unor contracte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită”, a transmis, luni, DNA, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, au mai fost trimise în judecată cinci persoane, trei pentru dare de mită şi complicitate la luare şi dare de mită, iar două pentru mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, ”în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit cu titlu de mită, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională Apele Române”.

Potrivit documentului, banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general şi el inculpat în acest dosar.

”Concret, banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuţiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor, după cum urmează:

- “Amenajare râul Valea lui Vasile, judeţul Bihor”,
- “Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în bazinul hidrografic Crişul Negru, judeţul Bihor”,
- “Amenajare râul Crişul Repede, judeţul Bihor ”.

Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate”, au mai trasmis procurorii.

Potrivit acestora, în acelaşi context, ultimii doi inculpaţi, fiind audiaţi în calitate de martor în prezenta cauză, au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale soluţionării dosarului.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin  inculpatului Sandu Victor şi a unui alt inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.