Fostul director al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, fostul său adjunct şi alţi doi angajaţi ai instituţiei au fost trimişi în judecată de DNA, alături de alte persoane, după ce ar fi încălcat legislaţia la încheierea de contracte cu o firmă pentru servicii de reparare şi întreţinere de sisteme de pază electronică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Marcel Oţoiu şi Claudiu Florin Puţanu, la data faptelor director general respectiv director general adjunct al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Vasile Dinu, la data faptelor director al Direcţiei Logistice din cadrul Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, Radu Vasile Lehovida, la data faptelor expert 1A în cadrul Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviara (CENAFER), pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată.

De asemenea, au fost trimise în judecată o persoană fizică, administrator al S.C. Naca Project S.R.L, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, S.C. Naca Project S.R.L., pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, o altă persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, pentru favorizarea făptuitorului.

”În perioada 2016-2019, inculpaţii Oţoiu Marcel, Puţanu Claudiu Florin şi Dinu Vasile, în calităţile menţionate mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatului Lehovida Radu Vasile, cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi încheiat cu  SC Naca Project S.R.L trei contracte care ar fi avut ca obiect achiziţia unor servicii de reparare şi întreţinere sisteme de pază electronică, pentru 10 sisteme instalate la imobile ale CENAFER. Serviciile respective ar fi fost achiziţionate de instituţia publică în condiţiile în care societatea respectivă nu ar fi deţinut o licenţă specială, eliberată de I.G.P.R., pentru efectuarea acelor activităţi, iar în perioada încheierii primelor două contracte firma nu ar fi avut niciun salariat”, arată DNA, joi, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Radu Vasile Lehovida, fiind desemnat membru al comisiei de recepţie, ar fi întocmit şi semnat 26 de procese-verbale de recepţie prin care ar fi atestat în fals faptul că serviciile care au făcut obiectul celor trei contracte ar fi fost prestate. Cu toate acestea, CENAFER a achitat integral către SC Naca Project S.R.L contravaloarea totală (273.031 lei) a serviciilor contractate, deşi în realitate acestea nu ar fi fost prestate.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine S.C. Naca Project S.R.L.

CENAFER s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.