Fostul director al CNADNR Cristian Duică a fost audiat luni ca martor la DNA, în dosarul Tel Drum, în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infracţional organizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duică a declarat că a fost audiat în legătură cu proiectarea unui drum judeţean.

"Am lucrat şase luni la Tel Drum, din martie 2012", a explicat el.

Anterior, la DNA a fost audiat şi deputatul PSD de Caraş Severin Ion Mocioalcă.

El a stat aproximativ o oră în sediul DNA, la ieşire refuzând însă să dea detalii legate de motivul prezenţei sale acolo, spunând doar că a răspuns cu sinceritate şi negând orice legătură cu Tel Drum.

În dosarul Tel Drum, liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat. Alte acuzaţii la adresa sa se referă la două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.