Fostul poliţist de la Corpul de control al MAI, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce a cerut bani unei persoane, susţinând că poate interveni pentru rezolvarea situaţiei juridice a acesteia, a fost trimis în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a transmis, joi, că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, Daniel Ciprian Asanache-Damian, fost ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Corpul de control al ministrului, pentru trafic de influenţă.  
“În perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum şi suma de 15.000 lei. În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum şi ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că la data de 3 august, fostul ofiţer de poliţie a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 de lei, fiind prins în flagrant de procurori. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.