Un fost director din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după ce a cerut şi a primit de la trei oameni de afaceri peste 6,6 milioane de lei, urmând ca în schimbul banilor să intervină, astfel încât firmele celor trei să câştige licitaţii pentru cumpărarea de produse software.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Stroe, la data faptelor director al Direcţiei de Investiţii Achiziţii Publice şi Servicii Interne din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de influenţă, în formă continuată şi instigare la spălarea banilor, în formă continuată.
 
De asemenea, au mai fost trimişi în judecată doi administratori ai unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea unor infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor, şi cumpărare de influenţă, comise în formă simplă şi continuată. 
 
“Inculpatul Stroe Dan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totală de 6.614.818 lei (2.712.616 lei, 2.644.300 lei şi 1.257.902 lei ), reprezentând preţul influenţei pe care acesta ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuţii în procedura de achiziţie, astfel încât societăţile celor trei persoane să câştige licitaţiile organizate de A.N.A.F  pentru cumpărarea de produse software. Banii respectivi (reprezentând 10% şi 20% din valoarea contractelor respective) ar fi fost remişi funcţionarului indirect, în perioada iulie 2011 - ianuarie 2012, prin transfer bancar, în contul unor societăţi indicate şi controlate de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii”, a transmis DNA. 
 
În cauză, procurorii au dispus măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
DNA a menţionat că, în 2016, într-o altă cauză penală, Dan Stroe a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei ce a fost admis de Tribunalul Bucureşti care l-a condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.