Un fost director al Autorităţii Navale Române a fost trimis în judecatã de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a făcut o plată nelegală, prejudiciind astfel instituţia pe care o conducea cu aproape 850.000 de euro, dosarul fiind trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Liviu Aurelian Cazan, la data faptei director general al Autorităţii Navale Române, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

El este acuzat că în luna martie a anului trecut a făcut o cheltuială nelegală în valoare de aproape 850.000 de euro.

"În cursul lunii martie 2016, inculpatul Cazan Liviu-Aurelian, în calitate de director general al Autorităţii Navale Române, a încălcat, cu rea credinţă, prevederile legale privitoare la buna gestiune financiară a fondurilor publice angajând o cheltuială nelegală (discreţionară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularităţii şi economicităţii plăţilor), aspect care a produs un prejudiciu instituţiei pe care o reprezenta în valoare de 849.646,092 euro (cu TVA), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Compania Naţionalã Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A Giurgiu (CN A.P.D.F.)”, se arată în comunicatul DNA.

Conform sursei citate, în 31 martie 2016, Liviu Aurelian Cazan, în calitatea de director general al ANR, pentru a ajuta la ieşirea din insolvenţă a CN A.P.D.F., a achiziţionat din patrimoniul acestei societăţi două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansată de degradare), la un preţ supraevaluat, de 1.380.381 euro, procurorii precizând că a avut la bază motive tehnice false, artificial introduse.

"Acţiunile deliberate ale inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, care a urmărit cu orice preţ achiziţia ambelor imobile, deşi numai unul era util Autorităţii Navale Române, au dus la efectuarea unor plăţi ilegale, ceea ce a produs un impact negativ asupra bugetului Autorităţii Navale Române, cu consecinţe deosebit de grave", mai menţioneazã procurorii anticorupţie.

Până la data transmiterii acestui comunicat, Autoritatea Navalã Română nu a anunţat dacă se constituie parte civilă în cauză.

În cauză, a fost dispusă instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deţinute de Liviu Aurelian Cazan, până la concurenţa prejudiciului, dar şi instituirea sechestrului asigurător asupra imobilelor deţinute fostul director general al ANR. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine mãsurile asigurãtorii dispuse în cauzã.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.