Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă nu fac bine sistemului judiciar, care trebuie să funcţioneze fără presiuni din partea mass-media sau de orice altă natură, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă maniera de a face dezvăluiri a lui Sebastian Ghiţă face bine justiţiei, ministrul Florin Iordache a răpuns că nu.

"Fără îndoială nu, sistemul de justiţie trebuie să funcţioneze şi presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiţie pentru că avem nevoie de întărirea sistemului şi de o justiţie competenţă şi coerentă”, a spus ministrul Justiţiei.

Chestionat în legătură cu discuţia pe care a avut-o luni cu şefa DNA, Laura Kovesi, Iordache a precizat că a asigurat-o că el susţine lupta anticorupţie.

"Am discutat cu dumneaei pentru o legislaţie coerentă, pentru un buget suficient pentru buna funcţionare a instituţiei, am reiterat faptul că eu susţin fără îndoială lupta anticorupţie şi întărirea rolului justiţiei şi întărirea şi încrederea cetăţeanului în actul de justiţie”, a arătat Iordache.

El a mai precizat, în legătură cu legea răspunderii magistraţilor, că a decis înfiinţarea Comisiei interparlamentare pentru a modifica legislaţia şi pentru a pune în concordanţă legile existente în vigoare.

"Din grabă, din neştiinţă, din eroare, legile emise de Guvern, fie că au fost aprobate apoi în Parlament, am constatat cu toţii, şi acesta este un semnal care trebuie să dea de gândit, că avem legi contradictorii, legi care produc confuzie în societate şi rolul nostru este acela de a modifica legile şi a le face cât mai clare şi mai coerente”, a spus ordache.

În legătură cu petiţia care cere demisia lui Victor Ciorbea, Iordache a arătat că este un drept al Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională.

"Curtea se va pronunţa în perioada următoare, dar din câte ştiu eu este un drept normal şi obligatoriu ca atunci când Avocatul Poporului constată că o lege sau o ordonanţă este neconstituţională, să sesizeze Curtea. Deci ceea ce cred că a făcut Avocatul Poporului cred că a făcut cu respectarea legii”, a mai arătat Iordache.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trimis la Curtea Constituţională sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.