Femeia din Ploieşti care, în vara anului trecut, şi-a lăsat nesupravegheaţi gemenii, în vârstă de doi ani, iar aceştia s-au urcat pe pervazul ferestrei şi au căzut pe trotuar de la etajul al zecelea şi au murit, a fost trimisă în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a transmis, printr-un comunicat de presă, că a dispus trimiterea în judecată a unei femei pentru ucidere din culpă. 
 
"La data de 11 august 2021, în intervalul orar 17.30 - 2000, pe fondul unei manifestări subiective de dezinteres şi cu încălcarea obligaţiilor vizând ocrotirea şi îngrijirea propriilor copii, obligaţii instituite de prevederile art. 493 C. Civ., inculpata V.A.V. a deschis larg fereastra dormitorului apartamentului în care locuia, din municipiul Ploieşti, şi i-a lăsat nesupravegheaţi pe minorii gemeni P.B.E şi P.M.C, în varsta de doi ani şi o lună, context în care aceştia s-au urcat pe pervazul exterior al ferestrei, s-au dezechilibrat şi au căzut de la etajul numarul zece pe trotuarul asfaltat din faţa blocului, impact în urma căruia au suferit grave leziuni traumatice ce au condus la decesul acestora”, se arată în comunicatul Parchetului. 
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Ploieşti.
 
La acea vreme, au existat date conform cărora femeia transmitea live pe Facebook, în timp ce fiul şi fiica sa au căzut pe fereastră, de la etajul 10, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă, în condiţiile în care nu erau supravegheaţi. În imaginile de pe reţeaua socială se vede cum femeia ascultă manele şi fumează, avându-l alături pe fiul în vârstă de cinci ani.
 
După incident, şi fiul de cinci ani a fost luat din îngrjirea femeii, fiind plasat în familia extinsă a tatălui său. Reprezentanţii DGASPC Prahova au înaintat Judecătoriei Ploieşti un dosar "bine documentat” prin care solicitau ca mama să fie decăzută din drepturile pe care le are ca părinte asupra fiului cel mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.