Un executor judecătoresc din Târgu Jiu, care a fi fi provocat complexului Energetic Oltenia un prejudiciu semnificativ, a fost reţinut pentru abuz în serviciu. Bărbatul ar fi obţinut, din executări silite realizate nelegal, peste 1,4 milioane de lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii DNA anunţă că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 februarie 2021, a inculpatului Gagiu Nicolae, executor judecătoresc în cadrul BEJ “Gagiu Nicolae”, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată.
 
”În perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menţionată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obţinerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei”, a transmis, miercuri, DNA. 
 
Concret, deşi prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat şi ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menţionată mai sus.
 
”De menţionat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condiţiile în care inculpatul ştia că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispoziţiilor legale, în aceeaşi modalitate”, a mai transmis DNA. 
 
Miercuri, inculpatul Gagiu Nicolae este prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.