Deputatul Emanuel Ungureanu a fost audiat, marţi, la Parchetul General în calitate de martor, după o plângere depusă de medicul Mihai Lucan care-l acuză că ar fi ”compromis interesele justiţiei”. ”Am fost chemat pentru un lucru paradoxal”, a spus Ungureanu, la ieşirea din sediul Parchetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost chemat pentru un lucru paradoxal pentru că eu am înţeles că atnci când sunt fapte ccare au un grad ridicat de pericol pubic şi reprezintă o faptă penală, trebuie să le denunţ. Paradoxal, plângerea penală este făcută de inculpatul Mihai Lucan cel care a traficat organele mai multor români, pentru faptul că aş fi compromis interesele justiţiei”, a declarat Emanuel Ungureanu, la ieşirea din sediul Parchetului general.

Acesta a afirmat că nu poate fi intimidat şi că va contiua lupta cu ”Lucanii României”, urmmând ca în cursul zilei de miercuri să depună noi documente la DIICOT.

Ungureanu a precizat că nu vorbeşte doar despre cazul medicului Mihai Lucan, ci despre ”o lume a unor Dumnezei medicali” care ”au creat o reţea de protecţie, care funcţionează încă foarte bine”.

Fostul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Mihai Lucan, care se afla în arest la domiciliu, în dosarul de delapidare cu un prejudiciu de peste cinci milioane de lei, va fi cercetat sub control judiciar, au decis, în 9 martie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, magistraţii au decis că medicul poate profesa într-un spital de stat.  

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a scos la iveală acest caz, făcând mai multe plângeri împotriva lui Mihai Lucan, declara, în februarie, că a mers la DIICOT cu dovezi că medicul ar fi făcut trafic cu organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.