Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a catalogat drept ”minciună” afirmaţia potrivit cărei l-ar fi ucis pe Codruţ Marta, precizând că n-a avut niciodată vreun diferend cu acesta. El susţine că Marta este în viaţă şi, râspunzând unei întrebări referitoare la motivul pentru care acesta ar fi dispărut, a precizat că poate a primit informaţia ”că a doua zi dimineaţa urma să fie luat de acasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elan Schwartzenberg a fost întrebat, într-un interviu la B1 TV, de ce l-a ucis pe Codruţ Marta.

”Oamenii sunt nebuni de legat. Se repetă o minciună, oricât de abominabilă, de o sută de ori şi, la un moment dat, primeşte greutate de adevăr”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că Marta a fost, este şi va fi prietenul său, fiind convins că este în viaţă.

”Eu am condiderat că dacă sunt nevinovat, nu văd de ce să mă dus să-mi spăl rufele în public. Ori eşti pus sub acuzare, ori nu şi când eşti pus, ai de răspuns. (...) Codruţ a fost, este şi va fi prietenul meu, sper că este bine unde este. N-am avut un diferend cu el niciodată. (...) Sunt convins că este în viaţă. Nu am avut niciodată vreun motiv, vreo râcă, vreo cauză. Speculaţiile sunt posibile”, a mai spus omul de afaceri.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Codruţ Marta în ziua în care acesta a dispărut, Elan Schwartzenberg a povestit că aceea a fost ”una dintre cele mai aglomerate zile din viaţa” sa.

”Am fost la Realitatea, m-am văzut cu Codruţ care a vrut să se vadă cu nişte persoane – prieteni şi instituţii ale statului – cărora întâlnirea cu el la mine acasă le permitea un cadru mai discret. După ce a fost la mine acasă şi, conform teoriei, l-am ucis, am ajuns în oraş, m-am văzut cu Blejnar, am apucat să ajung la o masă, unde era şi un procuror DNA, m-am văzut cu cineva din conducerea UDMR, după care seara am luat masa cu două oficialităţi străine. Cam astea a fost ziua mea. Aşa am rezolvat cazul Marta, prietenul meu, unul dintre cei mai apropiaţi, n-am avut nicio divergenţă”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că ”există dovezi concrete că este în viaţă bine, merci” mult după momentul în care se presupune că l-ar fi ucis.

Întrebat care ar fi moticul dispariţiei lui Codruţ Marta, Elan Schwartzenberg a spus că nu este îngrijorat pentru soarta acestuia.

”Nu sunt îngrjorat pentru soarta lui Codruţ Marta. Poate că şi el la un moment dat în viaţă a primit o informaţie punctuală că a doua zi dimineaţa urma să fie luat de acasă. Poate s-a gândit că este mai bine să continue în altă parte, decât să se întoarcă acasă. Nu ştiu ce informaţii a primit el la respectiva întâlnire la mine acasă, poate i s-a spus acest lucru. Ulterior, a apărut dosarul lui”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Dispariţia lui Codruţ Marta a fost declarată pe 25 mai 2012, de a doua soţie a acestuia, Andreea Marta. Ea a precizat că şi-a văzut ultima dată soţul pe 21 mai 2012.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.