Dosarul deschis de Parchetul instanţei supreme în care era vizat fostul preşedinte Traian Băsescu pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, în 2003, când era primar general, a fost clasat, au anunţat, luni, reprezentanţii Parchetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 8 mai, Traian Băsescu a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest dosar privind retrocedarea a 66 de case de pe strada Şerban Vodă din Captială.

Traian Băsescu nu a dorit să spună atrunci ce declaraţii a dat în faţa anchetatorilor. Întrebat dacă îl cunoaşte pe cetăţeanul american Nicholas Jordan, cel căruia i-au fost retrocedate, în 2003, cele 66 de case, Băsescu a spus că nu ştie cine este acesta. De asemenea, întrebat cum a fost posibil să restituie 66 de case într-o singura zi, Băsescu a spus: "În condiţiile legii”.

Surse judiciare declarau, pentru News.ro, că Traian Băsescu a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor în acest dosar privind retrocedarea a 66 de imobile către un cetăţean româno-american care a pretins că este moştenitorul proprietarului. Chiriaşii care stăteau acolo de ani de zile au făcut plângeri în care au reclamat că persoana căreia i-au fost retrocedate imobilele nu este moştenitorul fostului proprietar.

Dosarul a fost redeschis după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.