Dosarul în care Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, este acuzată de luare de mită va fi judecat de Tribunalul Maramureş, după ce, miercuri, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în favoarea acestei instanţe. Decizia este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Bucureşti a amânat de mai multe ori pronunţarea asupra excepţiei de necompetenţă teritorială în dosarul în care este inculpată Sorina Pintea.

"În baza art. 47 alin. 3 Cod proc.pen. admite excepţia de necompetenţă teritorială a T. B. Secţia I Penală. În baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Maramureş, Judeţul Maramureş. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", se arată în decizia pronunţată miercuri.

Hotărârea este definitivă. 

La sfârşitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect "proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Dosarul fusese trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.