Poliţiştii vor ridica, joi, documente de la Asociaţia de Acreditare din România - RENAR, de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş”, Institutul Oncologic Bucureşti şi Spitalul de Arşi, precum şi de la sediul din Mogoşoaia al firmei Hexi Pharma, în dosarul privind dezinfectaţii din spitale, potrivit unor oficiali din Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la cele trei spitale din Capitală, poliţiştii au luat şi miercuri documente care vizează relaţiile comerciale cu firma Hexi Pharma. Anchetatorii vor ridica în continuare documente legate de contracte pentru furnizarea de substanţe biocide încheiate de spitale cu alte societăţi, urmând să se verifice dacă s-a respectat legislaţia privind achiziţiile publice.

O echipă de poliţişti va merge joi la sediul RENAR pentru a lua mai multe documente, iar o altă echipă va ridica de la punctul de lucru al firmei Hexi Pharma din Mogoşoaia alte acte cerute de procurori pentru a fi folosite în anchetă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 13 mai, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

În cadrul anchetei, Parchetul instanţei supreme a anunţat, marţi, că vor fi făcute două expertize, respectiv constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că mai multe probe recoltate din dezinfectanţii oferiţi spre vânzare de societatea Hexi Pharma au ajuns la Institutul Cantacuzino pentru a fi analizate ştiinţific de specialişti, în cadrul expertizelor dispuse de anchetatori.

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, pe directorul general Flori Dinu şi mai mulţi angajaţi ai firmei au fost audiaţi săptămâna trecută.

De asemenea, anchetatorii au făcut, săptămâna trecută, noi verificări la sediul firmei şi au sigiliat probe, cercetările vizând atât zona de producţie, cât şi documentele societăţii. La sediul IGPR au fost verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, şi ale chimistului fabricii.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a declarat că au fost impuse termene şi se lucrează într-un ritm susţinut în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale, iar expertizele care au fost dispuse la "un institut românesc” vor avea valoare probatorie.

Judecătoria Sectorului 5 a hotărât, în 16 mai, ca Hexi Pharma să nu poată începe, timp de două luni, procedura de dizolvare sau lichidare, să nu înstrăineze activele, să nu diminueze capitalul social şi să nu facă niciun fel de transferuri băneşti sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi, în această perioadă fiind interzisă orice vânzare de produse biocide. Instanţa a admis astfel cererea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de suspendare a dizolvării sau lichidării firmei Hexi Pharma.

În urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renunţat, în 17 mai, la cererea de insolvenţă pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucureşti, instanţa luând act de solicitarea firmei.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.