DNA a deschis dosar penal în cazul unui ofiţer de poliţie judiciară care lucrează în cadrul Direcţiei, după ce acesta a apărut într-o interceptare din care rezultă că a cerut instalarea unor telefoane portabile pentru ea şi pentru rudele sale din Craiova de la fostul administrator al companiei de cablu RCS-RDS Ion Bendei. De asemenea, ofiţerul, Teodosia Elena Iordachiţă, şi-a dat demisia, joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ofiţerul de poliţie judiciară care a apărut în interceptările difuzate miercuri de o televiziune de ştiri şi-a încetat activitatea în cadrul DNA, la cerere, în decursul zilei de astăzi. Avem o cauză penală în lucru ce vizează aspectele apărute în spaţiul public", a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Antena 3 a prezentat miercuri o serie de interceptări telefonice din care rezultă că Ioan Bendei, fost administrator al RCS-RDS, vorbeşte cu secretara sa şi îi cere mai multe telefoane pentru Teodosia Elena Iordachiţă, poliţist judiciar în cadrul DNA, discuţia având loc chiar în sediul Direcţiei.

"Îţi dau aşa: o adresă din Bucureşti, dar pe asta o rezolv eu, vorbeşti cu Florin Spătaru să îţi aducă un telefon, un fix, un mobil, la tine acolo la secretariat, într-o pungă, şi doi, îţi dictez o adresă de la Craiova, îl suni pe Croitoru din partea mea şi trebuie să schimbe un telefon din asta fix, să pună unul din ăsta portabil, cu care se plimbă prin casă. Dacă nu are, vorbeşti tot cu Florinel Spătaru şi i-l trimitem la Craiova pentru adresa asta pe care ţi-o spun eu. Iordachiţă Ioan. Deci aici trebuie telefon din ăla cu care te plimbi prin casă, cică n-a mers niciodată. Şi îţi mai dau încă unul, tot pentru Craiova. Hai că îţi dau pe doamna să îţi dicteze. Îi dai lui Croitoru şi să rezolve problema astăzi. Şi îţi dau şi numărul de aici, poate să sune la numărul asta", ar fi spus Ioan Bendei, potrivit interceptărilor difuzate de Antena 3.

Într-o altă înregistrare, poliţistul de la DNA îi anunţă pe Bendei că s-a rezolvat problema, urmând ca şi alte aparate să fie instalate rudelor.

"Teo Iordăchiţă: Bună dimineaţa, domnule Bendei. Teo Iordăchiţă sunt, de la DNA. Voiam să vă spun că s-a rezolvat la Craiova.

Ioan Bendei: Da, dar la dumneavoastră.. v-a căutat aseară acasă şi nu v-a găsit. Eu îl am aici la mine. Să vă sune după masă să vi-l aducă, nu?

Teo Iordăchiţă: Oricând, aici, dacă poate să mi-l aducă

Ioan Bendei: Dacă nu, săptămâna viitoare, marţi probabil. Vin eu şi vi-l aduc, dacă.. Şi la Craiova, pe o persoană n-a găsit-o, că e plecată, una a rezolvat-o

Teo Iordăchiţă: O să-i dea astăzi lui frate-meu celălalt telefon, pentru mama şi tata. Şi se duc astăzi băieţii să-i dea, după amiază. Că ei sunt la ţară, părinţii mei.

Ioan Bendei: Bine atunci vi-l aduc eu marţi", se arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

În 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va da o decizie definitivă în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCS&RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, dar şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Anchetatorii susţin că acest spot publicitar a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, şi a fost difuzat în perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecvenţă de cinci ori pe zi (în total de 401 ori) de toate posturile TV aparţinând SC Antena TV Group SA şi SC Antena 3 SA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.