Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani au deschis dosar de cercetare penală in rem pentru ucidere din culpă, după ce un bebeluş a murit la cinci ore de la naştere, în Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, în condiţiile în care toate analizele făcute de către mama nou-născutului în timpul sarcinii au indicat o dezvoltare normală, fără malformaţii ori alte probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Duminica trecută, la ora 12.00, mi s-a rupt apa şi după un travaliu de 15 ore am născut un băieţel de 3.600 de grame, 53 de centimetri, perfect sănătos, care a primit nota 8 la naştere. Mi l-au arătat, copilul a plâns, nu avea nicio problemă vizibilă. Toată lumea mi -a spus că bebeluşul meu e bine pentru ca la o oră şi ceva să ne anunţe că trebuie să-l transfere la un alt spital pentru că a interventi ceva. Bineînţeles că am fost de acord cu transferul, dar nu au mai reuşit să-l stabilizeze şi a murit. La ora 20.45 s-a declarat decesul. Mi-au spus că a suferit o hemoragie internă”, a declarat mama bebeluşului.

Femeia susţine că pe toată durata sarcinii a făcut toate testele ce i-au fost recomandate de către medicul ginecolog, iar totul a decurs normal, fără să se întrevadă vreo problemă de sănătate a copilaşului.

”Pe perioada sarcinii, am fost supravegheată de acelaşi medic ginecolog, am efectuat toate testele care mi s-au recomandat, totul a fost în regulă. Suntem bulversaţi. E primul nostru copil şi ni l-am dorit nespus. Nu ştim de ce a murit. Am făcut autopsia şi ni s-a spus de la SML că a fost o insuficienţă cardio-respiratorie de origine centrală, fără a fi medic spun că pare diagnostic diferit faţă de ce mi -au spus doctorii în spital. Am făcut plângere penală şi vom merge şi la Colegiul Medicilor  pentru că vrem să ştim ce s-a întâmplat cu copilul nostru, despre care ni s-a spus totul timpul că este sănătos. Neonatologul ne-a spus că problemele au apărut la circa o oră după naştere, iar ginecologul că de la început, nu înţelegem nimic”, a spus femeia.

Totodată, mama bebeluşului mort mai spune că pe toată durata celor 15 ore cât a durat travaliul s-a chinuit cu o singură perfuzie, fără anestezie locală, iar în momentul naşterii a fost ajutată de asistente care i-au apăsat cu putere pe burtă. De altfel, femeia a rămas cu vânătăi pe abdomen din cauza presiunii care s-a exercitat din exterior în momentul naşterii şi a solicitat un certificat medico-legal constatator.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Focşani nu-şi explică ce s-a întâmplat şi susţin că decesul nou-născutului a survenit unei probleme medicale a acestuia. Mai mult, medicii ar fi depus toate eforturile pentru salvarea vieţii bebeluşului.

”Copilul s-a născut normal la 38 de săptămâni, scor Apgar 8, a fost pus în incubator şi supravegheat, brusc au început vărsături cu sânge proaspăt, medicii au intrat în alertă, a fost chemată de acasă inclusiv şefa secţiei. S-a vorbit pentru transfer la un spital universitar, însă nu a mai apucat, pentru că bebeluşul nu a răspuns la nicun tratament, a fost intubat, ventilat, a primit inclusiv plasmă, dar hemoragia a devenit din ce în ce mai puternică, ceea ce a dus în final, în scurt timp, la decesul copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, Alina Cosma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.