Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a arătat miercuri, în declaraţia de martor dată în dosarul "Gala Bute”, că în 2011 i-a dat Anei Maria Topoliceanu 10.000 de euro pentru o excursie în Grecia, la care au fost împreună cu medicul Şerban Brădişteanu, cu partenera acestuia şi cu o altă familie. Cocoş a spus că i-a dat lui Topoliceanu banii, aşa cum i-a dat de mai multe ori, pentru că ştia că el trebuia să deconteze, dar nu a primit niciun document, aşa că nu ştie ce s-a plătit cu cei 10.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dorin Cocoş a fost adus miercuri din peniteniciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în calitate de martor propus de Elena Udrea, în dosarul "Gala Bute”.

În declaraţia sa, Dorin Cocoş a spus că în 2011 a plătit 10.000 de euro pentru o excursie de patru zile la o pensiune de lux din Grecia, la care au participat mai multe persoane, iar banii i-a dat atunci direct Anei Maria Topoliceanu, care atunci era cea mai bună  prietenă a fostei sale soţii.

"În 2-5 septembrie 2011, am fost în Grecia, la o pensiune de lux, împreună cu Elena Udrea, doctorul Brădişteanu şi partenera sa şi cu o familie apropiată de noi, Simona Roncea şi soţul ei. Parca au fost şi Breazu şi Ana Maria Topoliceanu, nu însemnau mare lucru pentru mine. Rezervarea a fost făcută de familie Roncea, însă eu am fost cel care, la rugămintea Elenei, i-am dat 10.000 de euro lui Topoliceanu, aşa cum i-am plătit de atâtea ori. Probabil ea plătise excursia şi eu i-am restituit banii, la câteva zile. Inclusiv elicopterul l-am plătit eu. Topliceanu a fost de zeci de ori cu noi în excursii şi de fiecare data eu am plătit şi pentru ea. Tudor Breazu ne-a însoţit de vreo două ori. Ne-am întâlnit la Euro Hotels şi i-am dat banii, la rugămintea Elenei. Nu mi-a prezentat niciun document. (…) Am crezut că de organizare s-a ocupat familia Roncea. Au stat cu noi în resort. Nu am vorbit cu familia Roncea despre costul excursiei. Nu m-am întrebat cine a achitat contravaloarea acesteia, ştiam că eu trebuia să decontez. Topoliceanu a luat banii fără vreo discuţie, a luat banii, cum făcea de multe ori. Respectiv să-şi cumpere diverse lucruri sau să-şi rezolve anumite probleme. Mi-a zis în treacăt ca banii sunt pentru excursia din Grecia. Topoliceanu şi Udrea erau cele mai bune prietene”, a arătat Cocoş în declaraţia dată în faţa instanţei.

Omul de afaceri a mai spus că îl ştie pe Tudor Breazu, care a fost introdus în familia lui de 10 ani, de către Topoliceanu.

"Este un băiat bun şi un om cumsecade. După Topoliceanu, era al doilea bun prieten al Elenei. Nu am fost asociat în nicio afacere cu el, relaţiile erau de prietenie. Nu ştiu detaliat ce servicii au fost plătite cu 10.000 de euro. Este posibil să fi plătit şi pentru ceilalţi. În aceea vilă am stat doar eu şi Elena, familia Roncea şi Brădisteanu au stat în vecinătate, la fel şi Breazu şi Topoliceanu”, a mai spus Dorin Cocoş.

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.