Doi foşti inspectori din cadrul ANAF - Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Alexandria au fost trimişi în judecată de DNA după ce ar fi cerut, în timpul unui control la un magazin, unei angajate suma de 2.000 de lei pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Adrian Minea şi Adrian Bogdan Rădulescu, la data faptelor inspectori în cadrul A.N.A.F. – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Alexandria, pentru luare de mită şi fals intelectual.                                         

”La data de 16 aprilie 2021, inculpaţii Minea Adrian şi Rădulescu Adrian Bogdan, în calitate de inspectori A.N.A.F., în urma efectuării unui control la un magazin aparţinând unei întreprinderi individuale, ar fi pretins şi ar fi primit de la o angajată a magazinului suma de 2.000 lei pentru a nu-şi exercita atribuţiile de serviciu cu ocazia controlului, respectiv pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate. Totodată, în acelaşi context, cei doi inculpaţi i-ar fi creat convingerea angajatei respective că îi pot suspenda activitatea economică”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii susţin că banii ar fi fost primiţi de cei doi inculpaţi pentru a consemna în procesul verbal de contravenţie, în fals, că ar fi identificat în interiorul magazinului o sumă nejustificată mai mică decât cea găsită în realitate, astfel încât să se încadreze în intervalul minim de amendă. Astfel, după ce ar fi primit suma de 2.000 de lei, cei doi inculpaţi ar fi aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 1.500 de lei faţă de 10.000 de lei cât ar fi fost corect.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.