DNA a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări în cazul unor “afirmaţii tendenţioase” făcute de Elena Udrea, care “creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor". Elena Udrea a afirmat că “dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA, procurorii execută ordine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cererea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, transmisă în 10 mai, se solicită Inspecţiei Judiciare să facă verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu declaraţiile ale Elenei Udrea, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei şi inculpată în alte două cauze pentru infracţiuni similar, făcute marţi şi publicate pe pagina de internet a unei publicaţii online, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

“Astfel, Udrea Elena Gabriela afirmă: ‘Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum, mă atacau şi înainte când era Traian Băsescu preşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine’ “, a precizat DNA.

Cu aceeaşi ocazie, Udrea Elena a afirmat: “Multe dintre dosare s-au făcut la ordin. Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu să fiu arestată”. 

Procurorul-şef al DNA a arătat în sesizare că asemenea afirmaţii tendenţioase, făcute de o persoană care în prezent este inculpate, fiind trimisă în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie şi care este judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, “sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească şi sunt de natură a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor”.

“Afirmaţiile au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar. Afirmaţiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege”, potrivit cererii DNA transmise Inspecţiei Judiciare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.