DNA anunţă, luni, trimiterea în judecată a şase persoane fizice şi o firmă, pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul, realizat în perioada 2010 – 2013, este estimat la peste 7 milioane de lei. Inculpaţii ar fi depusn documente false care atestau sprijinirea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a şase inculpaţi (cinci persoane fizice şi S.C. Euro Jobs S.R.L),  în sarcina cărora s-a reţinut comiterea, în forma autoratului şi a complicităţii, a unor infracţiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”, a transmis, luni, DNA.

Procurorii arată că, în perioada 2010 – 2013, în contextul implementării a patru proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, prin care s-a urmărit implementarea unor măsuri active de sprijinire a persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, administratorul S.C. Euro Jobs S.R.L ar fi depus la Organismul Intermediar  Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Regiunea Vest 7, un număr de 29 cereri de rambursare la care ar fi ataşat mai multe documente false (rapoarte tehnice de implementare), din care reieşea că toate cheltuielile sunt eligibile, iar informaţiile conţinute sunt corecte şi corespund realităţii.

”Din probatoriul administrat în cauză s-ar fi constatat că, în realitate, activităţile cu privire la furnizarea programelor de formare profesională nu s-ar fi desfăşurat sau ar fi fost derulate într-un număr mai mic de ore şi de cursanţi decât cel indicat scriptic. O parte din documentele respective ar fi fost puse la dispoziţia administratorului S.C. Euro Jobs S.R.L de către ceilalţi inculpaţi, în calităţile lor de manager proiect respectiv responsabil formare profesională continuă”, a mai transmis DNA.

Sursa citată a precizat că au fost obţinute fonduri nerambursabile în valoare totală de 7.726.611 lei.

Ministerul Fondurilor Europene -  Direcţia Generală Programe Europene Capital Uman s-a constituit parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.