Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, vineri, că au extins urmărirea penală faţă de managerul general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, Dan Dorin Morenciu, pe care îl acuză de alte cinci infracţiuni de luare de mită, iar cinci salariaţi ai serviciului de ambulanţă care au încheiat contracte pe durată determinată sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, fiind suspectaţi că au fost de acord să plătească managerului câte cinci mii de euro pentru transformarea contractelor în unele pe durata nelimitată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În perioada 02 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretenţiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (S.J.A.) Neamţ, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declaraţi admişi la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituţia menţionată, de către personalul sanitar şi sanitar auxiliar. În contextul menţionat mai sus, în perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecţii Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăguşanu Ionela Mihaela şi Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro”, a reţinut procurorii, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de DNA.
Sursa citată precizează că al cincilea inculpat dintre cei suspectaţi de dare de mită nu a mai apucat să dea banii managerului pentru că a început ancheta penală. 
„Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiţi de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenţiei procurorilor anticorupţie, această remitere nu a mai avut loc”, menţionează sursa citată.
În urmă cu două săptămâni, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ şi asistentele şefe au fost reţinuţi iar ulterior pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă într-un dosar de luare de mită, sub acuzaţia că au pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru ca acestea să fie declarate admise la un concurs privind ocuparea unor posturi. Cu două zile înainte de emiterea ordonanţelor de reţinere, managerul fusese prins în flagrant în timp ce primea de la una dintre asistentele şefe, suma de 40.000 de euro. 
O săptămână mai târziu, opt angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ au fost reţinuţi de DNA după ce i-ar fi dat mită câte 6.000 de euro managerului Serviciului pentru a fi declaraţi admişi la un concurs.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.