Sebastian Ghiţă, dispărut din luna decembrie a anului trecut şi dat în urmărire, nu se mai află în România, arată investigaţiile făcute de către autorităţi. Potrivit documentelor DNA, un martor dintr-un dosar al fostului deputat a declarat că acesta ştia de anul trecut că reprezentanţi ai firmelor Romsys şi Siveco au formulat denunţuri pe numele său şi era convins că procurorii vor cere arestarea sa după pierderea imunităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia cu privire la faptul că Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României apare în documentele încheiate de DNA în cel mai nou dosar de corupţie în care Ghiţă este inculpat.

”Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiţă Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliţie, Ghiţă Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigaţii a rezultat că Ghiţă Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul naţional, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr.2457/1/2016", se arată în documentele încheiate de DNA Ploieşti în dosarul în care fostul parlamentar este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor şi constituire de grup infracţional organizat.

Conform aceloraşi documente, unul dintre martorii dintr-un dosar al lui Ghiţă le-a declarat anchetatorilor că acesta cunoştea de anul trecut faptul că la DNA există denunţuri formulate de reprezentanţi ai firmelor Romsys şi Siveco şi că avea convingerea că procurorii vor cere arestarea sa după încheierea mandatului de parlamentar şi pierderea imunităţii. 

Luni după-amiază, Tribunalul Prahova urmează să se pronunţe cu privire la propunerea de arestare preventivă în lipsă formulată de DNA în cel de-al cincilea dosar de corupţie deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.