DNA a cerut joi Curţii de Apel Bucureşti condamnarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la o pedeapsă orientate spre maximul prevăzut pentru abuz în serviciu, în dosarul în care este acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a arătat că face această solicitare şi având în vedere comportamentul lui Nicuşor Constantinescu în sala de judecată de-a lungul procesului.

Nicuşor Constantinescu nu a fost prezent la ultimul termen de judecată din dosarul privind perdelele forestiere, iar din Penitenciarul Poarta Albă a trimis un memoriu în care a arătat că nu doreşte să participe la judecata acestui dosar, el fiind condamnat definitiv în altă cauză, la cinci ani de închisoare.

Judecătoarea Ana Maria Trancă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a anunţat că termenul de joi este ultimul şi că amână pronunţarea în acest caz, în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de comiterea a şase fapte de abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.  

La termenul din 2 iunie, Nicuşor Constantinescu a făcut scandal în sala de judecată şi a fost amendat de patru ori, cu câte 1.000 de lei, pentru că a întrerupt-o pe judecătoare. Constantinescu a refuzat atunci să dea declaraţii în faţa instanţei, deşi el ceruse să fie audiat, a spus că are tensiune mare şi că se simte rău şi a fost scos din sala de judecată sprijinindu-se pe o cârjă.

În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, alături de alţi zece funcţionari publici locali, toţi fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat prin care au cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei Consiliului Judeţean Constanţa şi un prejudiciu de 1,3 milioane de lei statului român, în perioada 2010 - 24 martie 2014. Prejudiciul cauzat CJ Constanţa provine din plăţi făcute de Constantinescu pentru mai multe proiecte realizate doar ”pe hârtie”, constând în special în lucrări de împădurire.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal.

Într-un alt dosar, luni, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind refuzul aprobării construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitivă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.