Un număr de 61 de persoane au fost condamnate, în luna octombrie, în dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printre inculpaţi numărându-se un judecător, un notar, un director adjunct de penitenciar, dar şi patru primari de comună şi funcţionari publici. Pedepsele aplicate variază între 8 luni de închisoare cu suspendare şi 8 ani de închisoare cu executare, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au fost condamnaţi 61 de inculpaţi prin 26 hotărâri judecătoreşti definitive, între persoanele condamnate fiind un judecător, un notar, un director adjunct de penitenciar, un director APIA, un director general de Regie Autonomă, patru primari de comună, dar şi mai mulţi funcţionari publici şi agenţi de Poliţie de Frontieră.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 61 inculpaţi variază între 8 ani de închisoare cu executare şi 8 luni cu suspendare.

În 31 octombrie, de exemplu, a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare Boloş Floriţă, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, judeţul Arad, pentru abuz în serviciu contra intereselor public, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tot în octombrie, a fost condamnat definitv la trei ani de închisoare cu suspendare  Şuleap Mihai, notar public din judeţul Iaşi, pentru abuz în serviciu.

Au mai fost condamnaţi, directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, pentru luare de mită, dar şi primari din judeţele Iaşi, Dâmboviţa şi Satu Mare. 

În diferite dosare de corupţie au mai fost condamnaţi, reprezentanţi ai APIA, ai POliţiei de Frontieră, dar şi funcţionari publici din primării şi alte instituţii. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.