Directorul Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Ţigan, şi un director de şcoală sunt cercetaţi penal de DNA pentru că ar fi fraudat un concurs. Ţigan ar fi falsificat o parte din lucrarea celuilalt inculpat pentru a-i permite să ocupe postul de director, în condiţiile în care la proba scrisă acesta nu a obţinut nota necesară pentru a participa la proba interviului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Procurorii DNA anunţă, marţi, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii: 

  • ŢIGAN MIOARA, director al Casei Corpului Didactic a judeţului Bihor şi preşedinte al unei comisii de examinare, pentru săvârşirea infracţiunilor de: 

- instigare (sub forma participaţiei improprii) la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, 
- fals material în înscrisuri oficiale, 
- uz de fals, 

  • CUC IOAN SORIN, director al Şcolii “Avram Iancu” din municipiul Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz serviciu abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în forma instigării. 

”În perioada 15 octombrie – 8 decembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Oradea, la care s-au înscris doi candidaţi, unul dintre ei fiind inculpatul Cuc Ioan Sorin. Cu ocazia susţinerii probei scrise (grilă), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obţinut o notă care să-i permită participarea şi la proba interviului”, arată DNA într-un comunicat de presă.  

Potrivit procurorilor, până la soluţionarea contestaţiei,  Ţigan Mioara ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin cu consecinţa măririi notei iniţiale de la 5,60 la 7,00. 

”Acest demers i-ar fi permis inculpatului Cuc Ioan Sorin sa se prezinte la proba interviului şi câştigarea, în final, a concursului respectiv. Ulterior, la instigarea aceleiaşi inculpate, inspectorul şcolar general al judeţului Bihor a emis, fără vinovăţie, decizia de numire în funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin”, au mai precizat procurorii. 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.