Directorul adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili a ANAF, Cătălin Cojocaru, şi un om de afaceri sunt urmăriţi penal de DNA într-un dosar de trafic de influenţă, după ce Cojocaru ar fi intermediat listarea unor produse în magazinele unui retailer naţional. El ar fi primit 4.000 de euro şi 276.000 de lei de la firmele care realizau acele produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii Cătălin Adrian Cojocaru, la data faptelor şi în prezent director general adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), şi o persoană fizică, om de afaceri, pentru trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale).

”În perioada 2018 – mai 2022, la «rugămintea» omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer naţional a unor produse realizate de două societăţi comerciale. În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăţi comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părţile sociale ale societăţilor ale căror produse urmau să fie listate şi ar fi primit, ca urmare a acelor «asocieri», sumele de 4.000 euro şi 276.000 lei, aceştia din urmă fiind disimulaţi sub forma unor dividende şi cesiune părţi sociale”, a arătat DNA, joi, într-un comunicat de presă.

Celor doi suspecţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.