Directorul adjunct al APIA Constanţa, Panait Şamata, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, printre care fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, fiind acuzat că atunci când a ocupat funcţia de consilier superior în cadrul APIA Tulcea - Centrul Local Baia a obţinut fonduri europene şi naţionale nerambursabile de aproape 25.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii DNA l-au trimis în judecată în stare de libertate pe Panait Şamata, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea - Centrul Local Baia, în prezent director executiv adjunct APIA Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obţinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Astfel, în perioada 2011 - 2012, Panait Şamata, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea - Centrul Local Baia, a falsificat zece înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente şi declaraţii) pe care le-a completat şi semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau ştiinţa lor.

“De asemenea, în acelaşi context, inculpatul, în calitate de funcţionar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat şi semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea - Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de acelaşi consilier, prin înregistrarea şi includerea lor, cu rea-credinţă, în procedurile de aprobare subvenţii agricole pentru perioada 2011-2012”, se arată în comunicatul DNA.

Conform sursei citate, demersurile lui Panait Şamata au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei doi fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene şi naţionale nerambursabile.

În cauză, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de Panait Şamata, la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.