Directorul adjunct al APIA, Dumitraşcu Bogdan Dumitru, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului DUMITRAŞCU BOGDAN DUMITRU, la data faptei director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă.  

Procurorii precizează că, la data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere al domiciliului.  

”Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remişi în două tranşe, respectiv înainte şi după angajare. În contextul menţionat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a mai precizat DNA.  

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.