Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, să înlocuiască măsura arestului la domiciliu în cazul managerului Spitalului Colentina cu cea a controlului judiciar, în dosarul în care George Mirel Cristescu este acuzat că ar fi plătit directorului adjunct al ASSMB pentru numirea în funcţie. În schimb, dir4ectorul adjunct Cristian Plută rămâne în arest preventiv, decizia instanţei fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Admite contestaţia formulată de inculpatul Cristescu George Mirel împotriva închereierii din data de 12 octombrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti -Secţia I Penală, în dosarul nr. 6776/2/2023 (3442/2023). Desfiinţează, în parte, încheierea contestată şi, rejudecând: Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Cristescu George Mirel, cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la 20.10.2023 la 18.12.2023, inclusiv”, este decizia pronunţată, vineri seară, de magistraţii Curţii Supreme.

Aceştia au menţinut, însă, celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu contravin prezentei hotărâri.

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Stăncilă Silviu şi Plută Cristian împotriva aceleiaşi încheieri (...) Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 20 octombrie 2023”, se mai arată în munuta şedinţei.

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.) Cristian Plută şi managerul Spitalului Colentina George - Mirel Cristescu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în septembrie, după ce au avut loc mai multe percheziţii la sediul ASSMB şi la sedii de firme, precum şi la locuinţe aparţinând unor persoane fizice.

Plută este acuzat că ar fi primit o mită de 20.000 de euro de la Cristescu pentru sprijinul acordat în vederea numirii în funcţie. De asemenea, ar fi primit mită suma de peste 300.00 de lei şi de la un om de afaceri, reţinut şi el în dosar.

Ulterior, Plută şi un alt inculpat au fost arestaţi preventiv, iar Cristescu a fost plasat în arest la domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.