Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti îl cercetează sub control judiciar pe Florin Petrache, director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti, acuzat de luare de mită, după ce a cerut unei firme, cu care primăria avea un contract în derulare, să-i renoveze casa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii susţin că în perioada martie-aprilie 2012, Florin Petrache, în calitate de director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, executarea unor lucrări de amenajare la locuinţa personală şi la un alt imobil, în valoare de 3.785 de lei.

După ce a primit aceste foloase, Petrache ar fi făcut, potrivit anchetatorilor, demersuri pentru aprobarea în Consiliul Local a unui proiect de hotărâre pentru prelungirea unui contract de asociere între Municipiul Ploieşti şi o firmă la care denunţătorul era asociat, vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare, precum şi pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele două entităţi, aflat pe rolul instanţei.

"În acest sens, în lunile aprilie şi mai 2012, inculpatul Florin Petrache a semnat două documente prin care se renunţa la continuarea acţiunii civile în instanţă împotriva societăţii respective şi se prelungea contractul de asociere menţionat mai sus", arată procurorii.

Pe timpul celor 60 de zile cât se află sub control judiciar, între alte obligaţii, Florin Petrache nu are voie să părăsească România şi nici să intre în sediul Primăriei Municipiului Ploieşti. De altfel, îi este interzis să îşi exercite funcţia de director executiv al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti, în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Lui Petrache i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.