DIICOT a dispus reţinerrea unui poliţist pe care-l acuză de luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic. La începutul acestui an, poliţistul ar fi accesat ilegal baza Poliţiei, în folosul unui traficant de droguri căruia îi fusese suspendat permisul de la care a primit 1.000 de euro. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 03.08.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, având calitatea de poliţist, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale)”, anunţă, vineri, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, în perioada ianuarie-martie 2023, ”inculpatul şi-a exercitat în mod nelegal atribuţiile de serviciu, efectuând o serie de acţiuni, printre care şi accesarea fără drept şi în mod repetat a bazei de date a Poliţiei Rutiere”.

apta a fost comisă ” în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1.000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri”.

”În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate şi ridicate  sumele de 28.224 lei şi 2.920 euro, precum şi mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat”, a mai transmis sursa citată.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus, vineri, arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.