Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a şase personae şi plasara sub control judiciar a altor patru, într-un dosar de camătă, fals material şi spălarea banilor. Suspecţii ar fi acordat împrumuturi la zeci de personae, în total 500.000 de euro, percepând o dobândă de 7-10 la sută pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 08.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 6 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi spălarea banilor”, a transmis, vineri, dicot.

Procurori precizează că membrii grupării, în mod coordonat şi fiecare având un rol bine stabilit, au procedat la acordarea, în mod repetat, de împrumuturi cu dobândă situată între 7 % şi 10 % pe lună, către zeci pe persoane de pe raza judeţului Mureş, totalizând peste 500.000 euro.

”Pentru împrumuturile având la bază sume semnificative de bani, erau încheiate contracte de garanţii imobiliare, în care deseori era prevăzută o suma net superioară celei acordate efectiv pentru a fi acoperită din punct de vedere aparent legal şi dobânda percepută. Pentru sumele de bani care nu erau semnificative, erau deseori gajate, în fapt, diferite bunuri mobile. La data de 08.04.2021, procurii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş au efectuat un număr de 43 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinţi, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, contracte de garanţie imobiliară şi contracte de împrumut”, a mai transmis DIICOT.

Inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.