Profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost prins în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în timp ce lua 450 de euro şi 450 de lei de la mai mulţi studenţi pentru a promova examenul restant la materia ”Mecanisme I şi II”. DGA a extins cercetările faţă de mai multe persoane suspectate de dare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de către reprezentanţii DGA, profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost prins în flagrant în timp ce primea sumele de 450 euro şi 450 lei de la mai mulţi studenţi în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I şi II”.

Ulterior, ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA Cluj, cu sprijinul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului.

În birou a fost găsită suma de două mii de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi. 

Totodată, DGA anunţă că se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Ioan Ardelean este profesor universitar, doctor în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. El va fi prezentat, duminică, instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.