Denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu, Petre Becheru, a fost audiat, marţi, la DNA în legătură cu sesizările sale la adresa primarului Craiovei, iar după întâlnirea cu procurorii a declarat că "doamna Olguţa" şi-a transformat instituţiile subordonate în structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când vezi sute de oameni că te ameninţă, că te jignesc, nu are cum să nu ţi se facă teamă. Mie mi-e frică şi să ies din bloc şi să mă duc la magazin să cumpăr pâine. Doamna Olguţa este o persoană foarte influentă în Craiova şi şi-a transformat instituţiile subordonate în structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra oamenilor, din bugetele cărora plăteşte diverse site-uri să ne atace, prin care instigă lumea să se facă denunţuri mincinoase împotriva noastră. Solicit pe această cale din nou demisia Liei Olguţa Vasilescu din funcţie”, a declarat Petru Becheru la ieşirea din sediul DNA.

Becheru nu a precizat care au fost persoanele care l-au ameninţat în mod direct, menţionând că, dacă ar face acest lucru, ar putea fi afectată ancheta procurorilor.

Denunţătorul primarului Craiovei a adăugat că au fost ameninţări şi la adresa vecinilor din bloc.

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, cererea DNA de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, decizia magistraţilor nefiind definitivă.

Procurorul DNA a cerut, marţi, instanţei să îi interzică primarului Craiovei să participe la emisiuni de radio şi de televiziune şi să se apropie de martori sau de denunţători.

"Ea (Lia Olguţa Vasilescu, n.r.) a înţeles să dezbată probele într-un spaţiu virtual, înaintea sălii de judecată. Ea a fost şi la televiziuni. A înţeles să-şi facă apărarea în mediul virtual în loc să-şi facă apărarea pentru faza procesului penal. Ea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar un judecător va decide, şi nu opinia publică. Martorii se simt ameninţaţi şi şantajaţi şi e greu de crezut că, până la momentul discutării probelor, aceştia vor mai avea deschiderea şi dorinţa de a mai face declaraţii. Instanţa supremă a dispus arestarea preventivă pentru acţiuni similare cu cele ale inculpatei", a declarat procurorul în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti.

Primarul Craiovei a susţinut, în ultimul cuvânt, că o eventuală punere a ei sub control judiciar ar paraliza activitatea instituţiei pe care o conduce.

"Eu sunt persoana publică şi, din ce ştiu, acest dosar se dezbate public. Să înţeleg că doar eu, ca inculpat, nu pot vorbi despre el? Jumătate din primărie e martoră. Dacă se ia măsura controlului judiciat se paralizează activitatea instituţiei. Nu i-am întrebat niciodată nimic şi nici nu m-a interesat. Nu pot da oameni afară ca să aduc oameni cu care să pot lucra... O măsură de control judiciar mă aduce în punctul de a nu mai putea să-mi fac treaba", a spus Olguţa Vasilescu în faţa instanţei.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată, pe 19 iulie, pentru patru fapte de luare de mită şi câte două fapte de spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA i-au mai trimis în judecată, sub control judiciar, pe Radu Cosmin Preda, la data faptelor administrator public al Craiovei, pe care îl acuză de complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi instigare la spălare de bani, precum şi pe Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit, acuazată de aceleaşi infracţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.