Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au stabilit că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea s-a sinucis, el a intrat cu maşina în copac, când mergea cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră, în zonă nefiind găsite urme de frânare, iar maşina neavând defecţiuni la sistemul de frânare sau direcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în dosarul privind accidentul din 22 mai în care a murit patronul Hexi Pharma, dispunând clasarea cauzei cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, întrucât decesul lui Dan Condrea “nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală”.

În baza concluziilor raportului de expertiză criminalistică şi ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, procurorii au stabilit că Dan Condrea a intrat cu maşina în tr-un copac de pe marginea drumului, la o viteză de peste 100 de kilometri pe oră şi fără a încerca să frâneze.

Potrivit procurorilor, maşina condusă de Dan Condrea nu avea defecţiuni la sistemul de frânare ori direcţie, iar patronul Hexi Pharma “a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acţiunii conducătorului auto, care a schimbat direcţia de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deşi o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav şi iminent, decesul reprezentând consecinţa unui act suicidal”.

Raportul de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov a concluzionat că moartea lui Dan Alexandru Condrea a fost violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul.

“La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel anterior menţionat”, potrivit procurorilor.

Accidentul s-a produs în 22 mai, pe DJ 101, la kilometrul 2+500, pe drum în aliniament, fiind anunţat la ora 18.47, la numărul de urgenţă 112. Poliţia, serviciul de ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost sesizate cu privire la faptul că pe drumul ce leagă localităţile Buftea şi Tamaşi, din judeţul Ilfov, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Autoturismul marca Opel Astra a fost găsit răsturnat pe partea dreaptă, în afara drumului, pe sensul de mers dinspre satul Tamaşi către oraşul Buftea, la o distanţă de circa şapte metri de partea carosabilă.

“La faţa locului s-a constatat prezenţa urmelor de rulare, cu o traiectorie oblică spre dreapta, în lungime de 53,2 m, poziţionate pe acostament şi spaţiul verde, pe sensul de mers Tamaşi-Buftea. Totodată, s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a obstacolului (copac). Lângă autoturism a fost găsită decedată o persoană de sex masculin. Personalul medical sosit cu două ambulanţe la faţa locului a constatat decesul victimei accidentului rutier, a cărui identitate a fost stabilită ulterior ca fiind Condrea Dan-Alexandru, inclusiv prin raportul de expertiză întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică”, potrivit anchetatorilor

Potrivit celor constatate la faţa locului, accidentul s-a produs în condiţii de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcţia de deplasare. Totodată, la locul faptei a fost identificată urma de rulare a autoturismului până la locul impactului fără a se constata prezenţa urmelor de frânare ori a altor urme de evitare a obstacolului.

“Urmele de rulare evidenţiate indică faptul că autoturismul şi-a schimbat la un moment dat direcţia de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staţionare”, au mai stabilit procurorii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.