Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a fost delagat la conducerea instituţiei pentru încă şase luni. El anunţă că mandatul interimar se poate încheia mai repede, dacă se finalizează procedura de numire a noului şef al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT pentru încă şase luni. 

Horodniceanu a declarat, la Digi 24, că mandatul este interimar şi că ştia de mai multe zile de această delegare. 

”Aşa se întâmplă cu fiecare procuror. Între 20 şi 12 zile înainte, procurorul general trebuie să cunoască absolut fiecare delegare în parte şi fiecare finalizare de mandat pentru a putea asigura interimatul şi a nu lăsa funcţia descoperită. Se întămplă doar pentru interimat”, a declarat Horodniceanu. 

Acesta a spus că mandatul se poate încheia şi mai repede, dacă se finalizează procedura de numire a noului şef al instituţiei. 

Întrebat despre planurile de viitor, Horodniceanu a spus că nu şi-a făcut foarte multe, dar ”lucrurile sunt relativ simple”.

”Continuăm aici sau la alt parchet. Vom vedea”, a mai spus Horodniceanu. 

Mandatul acestuia la conducerea DIICOT expiră în 19 mai. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, luni, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT, în vederea obţinerii avizului consultativ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii procurorului Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), stabilind ca în 6 iunie va transmite avizul către Ministerul Justiţiei.

Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

Contracandidatul lui Bănilă a fost actualul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.