Consiliul Concurenţei a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul intentat de traderul Energy Holding pentru anularea deciziei prin care compania a fost sancţionată, alături de producătorul de energie Hidroelectrica şi alţi parteneri contractuali ai acestuia, instanţa menţinând amenda în valoare de 12,36 milioane lei (aproximativ 2,8 miloane euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotarârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a informat autoritatea de concurenţă.

”Acesta este cel de al doilea proces finalizat din cele şapte aflate pe rolul instanţelor în urma sancţionării companiei Hidroelectrica şi a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 milioane euro pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică”, se arată într-un comunicat.

În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili,

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancţionate companiile: Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Alro, Electrocarbon, Electromagnetica, Elsid, Energy Financing Team AG (Elveţia), Energy Holding, Luxten Lighting Company, Menarom-PEC SA.

Hidroelectrica, Elsid  şi Electrocarbon au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.