Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, joi, textul cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constitutuţională dintre ministrul justiţiei, Ana Birchall, respectiv Ministerul Justiţiei, ca parte a autorităţii executive şi autoritatea judecătorească, reprezentată de Consiliul Superior al Magistraturii. Se vorbeşte despre ”ingerinţa gravă” în activitatea de urmărire penală, ”subminarea independenţei justiţiei” şi ”acţiuni repetate de decredibilizare şi blocare” a activităţii instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM a publicat, joi, textul cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constitutuţională dintre ministrul justiţiei, Ana Birchall, respectiv Ministerul Justiţiei, ca parte a autorităţii executive şi autoritatea judecătorească, reprezentată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Documentul are trei puncte principale:

1. Ingerinţa gravă a ministrului justiţiei, Ana Birchall, în activitatea de urmărire penală desfăşurată de procurori

2. Acte de subminare a independenţei justiţiei din România, prin negocierea unei ”foi de parcurs” privind statul de drept cu reprezentantul unui stat străin, conturând percepţia că problemele justiţiei din România nu sunt gestionată de organismele constituţionale abilitate, ci de anumiţi factori externi.

3. Acţiuni repetate de decredibilizare şi blocarea activităţii Consiliului Superior al Magistraturii, autorizate de rang constituţional, cu rol bine configurat în arhitectura statului de drept din România

Documentul este semnat de Lia Savonea, preşedintele CSM.

Anterior, CCR a anunţat că, până la data de 30 octombrie, părţile sunt aşteptate să transmită punctele de vedere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.