Secţia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat miercuri interpretarea dispoziţiilor art.VII din Ordonanţa de Urgenţă nr.92/2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secţia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat interpretarea dispoziţiilor art.VII din Ordonanţa de Urgenţă nr.92/2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii 

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru procurori a CSM au figurat "solicitările Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (nr. 2503/C/212212130/2018), Direcţiei Naţionale Anticorupţie (1780/VI/14/2018) şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (1780/VI/14/2018) privind interpretarea art.VII din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.92/2018".

Conform art.VII din ordonanţă, act normativ adoptat luni de Guvern şi publicat marţi în Monitorul Oficial, procurorii care, la data intrării în vigoare a OUG, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, "rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

"Vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate. Evident, în condiţiile legii. Am încredere că Secţia pentru procurori va da interpretarea corectă", a declarat ministrul Justiţiei la ieşirea de la discuţiile din CSM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.