Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) arată că raportul MCV prin care se constată îndeplinirea obiectivelor reprezintă ”un moment de referinţă în parcursul european al României, la a cărui realizare instituţiile din sistemul judiciar au avut o contribuţie esenţială”. ”Atât Consiliul, cât şi instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea au depus eforturi susţinute care au condus la consolidarea eficienţei şi calităţii actului de justiţie, precum şi la întărirea independenţei sistemului judiciar”, subliniază sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de concluziile pozitive ale Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare, publicat la 22 noiembrie 2022, prin care se constată îndeplinirea obiectivelor asumate de statul român. Acesta reprezintă un moment de referinţă în parcursul european al României, la a cărui realizare instituţiile din sistemul judiciar au avut o contribuţie esenţială. Atât Consiliul, cât şi instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea au depus eforturi susţinute care au condus la consolidarea eficienţei şi calităţii actului de justiţie, precum şi la întărirea independenţei sistemului judiciar”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, de CSM.

Astfel, CSM transmite mulţumiri judecătorilor şi procurorilor, dar şi personalului auxiliar de specialitate, toţi aceştia contribuind decisiv la rezultatul pe care România l-a obţinut, în pofida tuturor dificultăţilor cu care s-a confruntat sistemul judiciar în această perioadă.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii asigură întreaga societate de faptul că implicarea instituţiilor autorităţii judecătoreşti va rămâne în continuare aceeaşi, în scopul realizării unui act de justiţie subsumat garantării drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi asigurării ordinii de drept”, mai scrie în comunicat.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.