Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, sesizarea Ministerului Justiţiei cu o modificare legislativă care să permită sancţionarea disciplinară a magistraţilor faţă de care s-a dispus clasarea unui proces penal în anumite circumstanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plenul CSM, a discutat, joi, necesitatea unor modificări legislative referitoare la situaţia unor judecători sau procurori în cazul cărora se constată încetarea suspendării din funcţie ca urmare a unei soluţii de clasare sau a unei hotărâri de încetare a procesului penal.

În uninimitate, ”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului Justiţiei cu propuneri de modificare şi completare a Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr.305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii”.

Alin Ene, membru ales al CSM, reprezentant al judecătorilor, explică faptul că modificarea ar urma să permită tragerea la răspundere disciplinară a magistraţilor faţă de care s-a dispus clasarea sau încetarea procesului penal pentru vreuna dintre situaţiile prevăzute la art. 16 lit. e), f) şi g) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Alineatele vizate se referă la încetarea sau clasarea dosarului penal ca urmare a lipsei plângerii prealabile, amnistiei, prescripţiei, retragerii plângerii prealabile, împăcării, sau încheierii unui acord de mediere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.