Şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în care ar fi trebuit audiat Augustin Lazăr în vederea emiterii avizului necesar în procedura de revocare din funcţie a fost amânată pentru data de 19 noiembrie. Iniţial, audierea fusese stabilită pentru 13 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sedinta Secţiei pentru procurori în care se va analiza avizarea propunerii Ministerului Justiţiei de revocare din functie a procurorului general a fost reprogramata pentru 19.11.2018 ora 11.00”, au transmis, luni, reprezentanţii CSM. 

Iniţial, audierea fusese stabilită pentru data de 13 noiembrie, iar avizul motivat trebuia transmis până în 21 noiembrie. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 24 octombrie că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus, vineri, la instanţă o cerere de suspendare a procedurii de revocare, iniţiate de ministrul Justiţiei. 

De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare. 

Curtea de Apel Alba a stabilit că cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie se va judeca în 20 noiembrie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.