Consiliul Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, decizia în cazul judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Inspecţia Judiciară solicitase suspendarea acesteia din funcţie, iar cererea va fi judecată pe 24 aprilie. Amânarea a fost acordată la solicitarea judecătoarei. Următorul termen în dosarul lui Vlad Pascu este pe 18 aprilie şi ar putea fi ultimul înainte de pronunţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CSM a anunţat, miercuri, ce măsuri au fost luate de către Secţia pentru judecători în materie disciplinară cu privire la propunerea de suspendare din funcţie a unui judecător
“La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecţiei Judiciare privind suspendarea din funcţie a doamnei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluţionare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispoziţiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecţiei Judiciare privind suspendarea din funcţie a magistratului se soluţionează de urgenţă”, au transmis reprezentanţii CSM.
Aceştia au precizat că la data de 16 aprilie, ora 15.55, i-a fost comunicată judecătoarei citaţia emisă în dosar, precum şi o copie a lucrării. 
De asemenea, la data de 17 aprilie, ora 8.00, a fost înregistrată cererea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluţionarea propunerii privind suspendarea din funcţie.
“La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a încuviinţat, în temeiul art. 13 şi art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecăţii cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, au mai afirmat reprezentanţii CSM. 
 
Potrivit CSM, pe ordinea de zi a şedinţei publice de miercuri, programată la ora 10.00, se află sesizarea Inspecţiei Judiciare în ceea ce o priveşte pe Ioana Ancuţa Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia.
Inspecţia Judiciară a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de suspendare din funcţie a judecătorului Ioana Ancuţa Popoviciu, care soluţionează dosarul accidentului de la 2 Mai, până la finalizarea procedurilor disciplinare.
”În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuţa din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare”, a anunţat, marţi, Inspecţia Judiciară, într-un comunicat de presă.
În document se arată că inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.
Părinţii victimelor au acuzat comportamentul judecătoarei dIoana Ancuţa Popoviciu. Ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier, despre care nu ştia că a decedat. 
 
Următorul termen în dosarul lui Vlad Pascu este programat în data de 18 aprilie, iar acesta ar putea să fie şi ultimul înainte de pronunţare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.