CSM anunţă că Secţia pentru judecători şi cea pentru procurori au decis să convoace adunările generale ale judecătorilor, respectiv procurorilor, în 21 ianuarie, pentru a formula un punct de vedere motivat privind iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al magistraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, joi, convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel conform art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor, se arată într-un comunicat al CSM.

"​De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere", menţionează sursa citată.

Totodată, Secţia pentru procurori a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor.

De asemenea, Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.