Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, marţi, suspendarea din funcţie a Laviniei Nicoleta Coţofană, judecător în cadrul Judecătoriei Arad, începând cu această dată, până la soluţionarea recursului prin care a atacat decizia de excludere din magistratură, hotărâre luată în octombrie anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, “în cazul în care, împotriva hotărârii de eliberare din funcţie a unui magistrat se exercită calea de atac a recursului, acesta va fi suspendat din funcţie până la soluţionarea irevocabilă a cauzei de către instanţa competenţă, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, arată reprezentanţii CSM.

Pe 31 octombrie 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Lavinia Nicoleta Coţofană, şi a aplicat acesteia sancţiunea disciplinară a “excluderii din magistratură” pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare privind exercitarea funcţiei cu rea-credinţă şi nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei.

Coţofană este acuzată că i-a permis soţului, un avocat condamnat pentru corupţie, să vină în biroul de la judecătorie, unde îi acorda acces la date confidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.