Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, cu nouă voturi "pentru”, ca noul director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM) să fie numit de viitorul CSM, o decizie în acest sens urmând a fi luată în ianuarie anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia CSM vine după ce două asociaţii profesionale ale magistraţilor, Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) au solicitat Consiliului să lase în sarcina viitorului plen alegerea noului director al INM.

Pe 24 octombrie 2016, judecătorul Horaţiu Dumbravă şi-a dat demisia din CSM pentru a candida la funcţia de director al INM. Conform procedurii, directorul INM este numit de către CSM şi astfel Dumbravă ar fi dorit să evite un eventual conflict de interese, urmând să dea un interviu în faţa membrilor Consiliului.

Directorul Institutului şi directorii adjuncţi sunt numiţi pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii, de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor şi procurorilor sau al cadrelor didactice din învăţământul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat procedura de ocupare a funcţiei de director al Institutului Naţional al Magistraturii, aceasta fiind vacantă începând din 20 septembrie 2016.

În vederea numirii în funcţie, candidaţii susţin un interviu în faţa Plenului CSM. Interviul constă în susţinerea planului managerial şi are ca scop verificarea aptitudinilor manageriale ale candidaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.