Plenul CSM a aprobat, miercuri, organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Candidaturile se pot depune până în 28 mai inclusiv, iar proba, constând în prezentarea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, va avea loc în perioada 14-18 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că, în şedinţa plenului CSM de miercuri, s-a aprobat organizarea de către Consiliu, la Bucureşti, în perioada 15 mai - 18 iunie, a concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La concurs se pot înscrie procurorii care îndeplinesc mai multe condiţii: a) să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii trei ani; b) să aibă cel puţin gradul de parchet de pe lângă curtea de apel; c) să aibă o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în funcţia de procuror; d) să aibă o bună pregătire profesională; e) să aibă o conduită morală ireproşabilă.

Înscrierea candidaţilor se face la sediul CSM, până în 28 mai inclusiv.

Cererile de înscriere vor fi însoţite de un curriculum vitae, declaraţiile prevăzute la articolul 48, alineatul 11, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt şi nu au fost lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere şi orice alte înscrisuri pe care candidatul le consideră relevante în susţinerea candidaturii sale.

Conform calendarului, 28 mai este ultima zi de depunere a candidaturilor la CSM, iar în 30 mai se va afişa lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concurs. În 31 mai, candidaţii respinşi în urma verificării condiţiilor legale de participare pot depune contestaţii, acestea urmând să fie soluţionate între 3 şi 5 iunie de plenul CSM. Astfel, în 5 iunie se va afişa lista finală a candidaţilor şi se vor publica pe site-ul CSM documentele depuse de aceştia. În 7 iunie este programată comunicarea de către Inspecţia Judiciară a raportului referitor la verificarea aspectelor privind integritatea candidaţilor. 

În perioada 14-18 iunie va avea loc desfăşurarea probei constând în prezentarea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere şi publicarea tabelului de clasificare a candidaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.