Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, joi, întrebată cum comentează criza guvernamentală, că vrea să stea cât mai departe de disputele politice şi că singurul lucru care o interesează este că până acum niciun guvern nu s-a interesat de un spaţiu adecvat pentru ICCJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe mine nu mă interesează bătăliile politice, vreau să mă ţin cât mai departe de acest lucru. Singurul lucru care mă interesează este faptul că niciun guvern până acum, indifirent de coloratura politică, nu s-a arătat interesat de problema spaţiului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Cristina Tarcea, joi, înaintea şedinţei Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
 
Miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ajuns dosarul "Mineriadei", care are peste 400 de volume, documentele fiind depozitate pe hol, din cauza lipsei spaţiului. Preşedinta instanţei supreme, Cristina Tarcea, a reclamat că ICCJ nu are suficient spaţiu nici pentru depozitarea dosarelor, nici pentru repartizarea judecătorilor şi personalului auxiliar în sălile de judecată, spunând că a solicitat şi premierului, şi primarului general al Capitalei alocarea unui nou sediu, însă fără rezultat.
 
"Conducerea Înaltei Curţi face de zece ani demersuri pentru obţinerea unui nou sediu. Niciun demers nu s-a soldat cu nimic concret. Am fost în audienţă la premier şi la primarul general al Capitalei. Din păcate, demersurile noastre nu s-au soldat cu rezultate", a spus şefa instanţei supreme. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.