Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, Dan Tănăsescu, este acuzat de luare de mită de către procurorii DNA, care l-au plasat sub control judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.12.2018, a inculpatului TĂNĂSESCU DAN, director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Inculpatul Tănăsescu Dan va depune o cauţiune în valoare de 50.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiaşi unităţi de Parchet", precizează DNA.

Conform procurorilor,  la data de 13 decembrie 2018, Dan Tănăsescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, înexercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000, "moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante".

Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obţinerii, de către acea persoană, a subvenţiei pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.